LULU

I går så jeg Den Norske Operas store produksjon Lulu.

Det var forfriskende og morsomt å se et så utradisjonelt stykke. Det foregår til en hver tid, høyt og lavt ting over hele scenen. Så det er umulig å få med seg alt. I alle fall for oss som ikke er flytende i tysk og derfor vil holde et halvt øye på teksten samtidig. Men dette fører også til at stykket blir svært underholdende og spennende. Det er aldri et kjedelig øyeblikk. De har virkelig utnyttet scenens potensialer til det maksimale. Noen vil sikkert hevde at det blir litt for mye av det gode.

Hovedkarakteren Lulu er en hyperseksuell “femme fatale” karakter som (mis)bruker de mennene og kvinnene hun møter. Ingen klarer å motstå henne, men død og fordervelse følger med. På scenen symboliseres dette med en gjeng spøkelses-klovner som sjelden er ute av syne. I tillegg dukker djevelen opp når han får sjansen.  Forestillingen varer i fire voldsomme timer. Musikken er intens, men ikke spesielt melodiøs. Operaen er som tidligere nevnt skrevet på tysk og hovedrolleinnhaverne spiller og synger imponerende godt.

Stykket befinner seg et sted mellom drama og skrekk sjangeren, og alle som kunne tenke seg en annerledes opplevelse oppfordres til å gå og se det.

Advertisements
This entry was posted in Musikk kunst og design. and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s