Lambda.

Nok en gang ser det ut til at det spøker for et nytt signalbygg i Oslo. Etter en flere års prosess med en stor og prestisjefull arkitektkonkurranse der et verdig prosjekt ble utnevnt som vinner. Det spanske arkitektkontoret Herreros Arquitectos bygg Lambda er et vakkert bygg som burde realiseres. Edvard Munch er en kunstner med så stor betydning både nasjonalt og internasjonalt at det er på høy tid å slutte å stue bort kunsten hans på Tøyen.

Etter min mening mister Oslo kommune sin troverdighet når man stadig vekk lyser ut nye konkurranser som senere skrinlegges av politikerne. Man risikerer at arkitekter etter hvert vil unngå slike konkurranser i Norge.

Paulsenkaia i Bjørvika er et perfekt sted for et nytt museum. Museet vil ha en fantastisk utsikt over fjorden. Lambda vil gjøre denne delen av Oslo enda mer levende. Operaen er flott, og med det nye biblioteket og et nytt Munch-museum vil bydelen bli et kulturelt sentrum. For turister er området lett tilgjengelig og den sentrale tomten gjør at museet og vil være midt i smørøyet for alle Oslo-byggere.

Det planlagte Munchmuseet «Lambda» av Herreros Arquitectos.

Advertisements
This entry was posted in Arkitektur, Musikk kunst og design., samfunn politikk and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s